Ingredienser:
1200 g. hel torsk
vand
1 tsk. salt
dild
5 peberkorn
2 spsk. eddike
Sennepssovs
25 g. smør
2 spsk. hvedemel
5 dl. kogevand fra torsken
1 dl. mælk
2 spsk. fiskesennep
1 tsk. salt
Tilbehør:
hakkede kogte æg
ristet baconstrimler
rødbeder i tern
hakket løg
kapers
reven peberrod
almindelig rå fiskesennep
Fremgangsmåde:
Torsken renses for indmad og sort hinde indvendig. Rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog. Del gerne torsken i portionsstykker og kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.
Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad.
Sennepssovs:
Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk. Smag til med salt. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.
Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede kogte æg, ristet baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers, reven peberrod ved siden af i små skåle.