INGREDIENSER (til ca. 8 personer):
500 g. ren marcipan
200-225 g. flormelis
1 lille æggehvide
Glasur:
flormelis
æggehvide
et par dråber edikke
FREMGANGSMÅDE:
Marcipanen æltes med flormelis og æggehvide til en smidig masse.
Rul dejen i pølser på tykkelse med en tommelfinger.
Skær pølserne ud i stykker, det første på 8 cm. det næste på 12 cm. fortsæt med at lægge 4 cm. til for hvert stykke. (der bliver ca. 8 stænger af denne portion)
Form hvert stykke til en ring og klem det spidst foroven (som tagrygge)
Ringene bages ved 200-225 grader i ca. 10 min. til de er gyldne. (de er ret bløde lige når de kommer ud af ovnen)
Lad ringene køle af.
Glasuren piskes sammen af æggehvide og flormelis plus et par dråber edikke. Glasuren skal virke sej.
Hæld glasuren i en plastikpose og klip et ganske lille hul i det ene hjørne. Nu sprøjtes zigzagmønster på alle de afkølede ringe.
Ringene stables ovenpå hinanden og pyntes med flag, knallerter eller lign.